A Pápai Húsos Horgász Egyesület Horgászrendje

Érvényes: 2019-től visszavonásig
Az egyesület kezelésében lévő vízterületre az Országos Horgászrend előírásai vonatkoznak.

Az Országos Horgászrendtől eltérő szigorítások:

 1. Felnőtt éves egyesületi engedély 35.000,- Ft
  Kedvezmény: EÁH és ESZH csak 70 év felett -4.000 Ft.
 2. A 15 éven felüli horgász a méretkorlátozások alá eső halfajokból fajonként 2db –ot, összesen legfeljebb 3db –ot foghat naponta (pl.: 2db pontyhoz 1db csuka)
 3. Éves területi engedéllyel évente 40 db méretkorlátozás alá eső halat foghat, ebbő a ponty darabszáma maximum 30 db lehet (pl.: 30 ponty, 5 süllő, 5 csuka), utána új területi engedélyt nem vállthat, napijeggyel sem folytathatja tovább az évben a horgászatot.
 4. Gyermekhorgász (15 év alatt) egy készséggel horgászhat és heti 1 , évente legfeljebb 10 db méretkorlátozás alá eső halat foghat. A gyermek éves engedély 10.200 Ft.
 5. Az Egyesületi éves területi engedéllyel rendelkező tag gyermeke, unokája térítésmentesen horgászhat és a megtartott halat saját fogási naplójába köteles beírni! A gyermek fogási naplójának adatai a felnőtt fogási naplóval összeadódnak. A két fogási naplót együtt kötelesek leadni!
 6. A beírókönyv használata kötelező! Horgászat megkezdése előtt minden horgász köteles beírni: nevét,stég számát (ahol horgászik), érkezési időt. Ha horgászat közben helyet változtat, köteles ezt is beírni. Kivétel pergető horgász, aki a beíró könyvben a stég szám helyére a pergetés szót beírni. Horgászat befejezésekor be kell írni a távozás időpontját. A beírás elmulasztása a területi egedély bevonását jelenti!
 7. Éves területi engedéllyel rendelekező horgász más stégén csak akkor horgászhat, ha azt a tulajdonosa engedélyezte. Ennek be nem tartása területi engedély bevonásával jár!
 8. Heti maximum 5db ponty zsákmányolható! A hét, hétfő 00:00 -tól vasárnap 24:00 -ig tart.
 9. Ponty méretkorlátozása 35 cm-től 55cm- ig. 35 cm alatt- és 55 cm felett azonnal vissza kell helyezni a tóba!
 10. Amúr méretkorlátozás alá tartózó halnak tekintendő és 50 cm felett helyezhető haltartó szákba!
 11. Csuka méretkorlátozás alá tartozó halnak tekintendő és 50 cm felett helyezhető haltartó szákba!
 12. Süllő méretkorlátozás alá tartozó halfajnak tekintendő és 40 cm felett helyezhető haltartó szákba!
 13. Tilos a tóból compót és fekete sügért elvinni! A megfogás után a halat azonnal vissza kell engedni a tóba!
 14. Csónakból horgászni tilos!
 15. Merítőszák, mérőszalag, horogszabadító, haltartó szák használata kötelező! Hiánya a területi egedély vagy napijegy elvételével jár! 2019.03.15-től PONTYMATRAC használata kötelező!
 16. Horgászni csak számmal jelölt horgászhelyen szabad!
 17. Az Egyesület területén a környezetvédelmi előírások betartása kötelező! Stéget kialakítani csak a vezetőség hozzájárulásával lehet!
 18. A gátra gépkocsival, motorkerékpárral, ráhajtani TILOS! Kivéve horgászversenyen!
 19. A fogási napló pontos vezetése /dátum, tó megnevezése, víztér kód (X), halfaj, súlya, pontos idő: óra-perc/ kötelező! A nem megfelelő fogási napló vezetése fegyelmi vétség.
 20. 20. Fogási naplók leadása rendelet szerint.
 21. A napijegyek kiadása a vezetőség jogkörébe tartozik.
 22. Sátorozás engedélyezett a kijelölt helyen a horgászház közelében.
 23. A horgászház használata csak az egyesület vezetőségének jogkörébe tartozik, illetve a kijelölt felelősök hatáskörébe.A napijegyes horgász a beírókönyvben megjelölt helyen csak addig tartózkódhat, amig a tulajdonos meg nem érkezik. Akkor a helyet köteles kérés nélkül átadni! Napijeggyel megtartható 2db méretkorlátozás alá tartozó halfaj (pl.: 1 ponty + 1 csuka) valamint 3 KG egyéb hal.

  Pápa, 2019.03.09.           Vezetőség